- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně průměr | 1000 |
Parmezán 32% | 60 |
Cibule šalotka | 70 |
Česnek | 20 |
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Olej řepkový | 10 |
Máslo přepuštěné Ghí | 15 |
Rýže kulatozrnná natural (v suchém stavu) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 8247 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 311,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1375 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Dýni hokaido vydlabeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme péct na 200 stupňů asi na 50 minut. Když je dýně dostatečně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Máslo ghí rozehřejeme v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou šalotku, krátce osmahneme, přidáme i rýži a tu osmahneme velmi krátce společně s cibulkou. Poté zalijeme asi polovinou vývaru. Vývar necháme vyvařit a znovu rýži podlijeme. Když už je rýže téměř hotová a krémová, přidáme dýňové pyré, prolisovaný česnek a parmezán a necháme dojít. Můžeme dochutit čerstvou šalvějí, rozmarýnem nebo petrželkou, podle chuti. Podávat můžeme jako přílohu například k rybě, vepřové panence nebo kuřecímu prsu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.